انرژی های تجدیدپذیر

جبران کمبود سوخت‌های فسیلی با ذخیره‌سازی انرژی آبی

چین در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ برنامه‌های خود در حوزه ذخیره انرژی آبی را افزایش دهد تا کمبود سوخت‌های فسیلی را جبران کند.

 
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ چین قرار است به طور گسترده برنامه‌های خودش را برای ذخیره انرژی آبی را افزایش دهد. این کار با کمک یک شرکت ساخت و ساز ملی در حال رونمایی است و طرح‌های ساخت ۲۰۰ ایستگاه آبی تلمبه‌ای در این کشور تا سال ۲۰۲۵ عملیاتی می‌شود.
 
چین باید به شدت برای کاهش اتکای خود به سوخت‌های فسیلی برای نیاز‌های برقی تلاش کند. این کشور روی نیروگاه‌های انرژی خورشیدی و بادی سرمایه گذاری کرده و در آینده نزدیک می‌خواهد این نیروگاه‌ها را تصاحب کند. با این حال، منابع انرژی تجدیدپذیر محدودیت‌هایی دارند و برای کشوری که بیشترین تقاضای برق در جهان را دارد، این محدودیت‌ها می‌تواند فلج کننده باشد.
 
بنابراین، چین به دنبال راه‌حل‌های ذخیره‌سازی انرژی است تا در مواقعی که باد نمی‌وزد، یا خورشید به صفحه‌های خورشیدی نمی‌تابد، کمبود انرژی را برطرف کند. بر اساس گزارش بلومبرگ، این کشور همچنین در حال سرمایه‌گذاری هنگفتی در حوزه ذخیره‌سازی باتری‌ها است و برای حدود ۱۰۰ گیگاوات ظرفیت ذخیره‌سازی انرژی تا سال ۲۰۳۰ برنامه‌ریزی کرده است.
 
ذخیره انرژی آبی چیست؟
ذخیره سازی انرژی آبی، که به آن نیروگاه‌های ذخیره سازی پمپ شده نیز می‌گویند، از انرژی منابع تجدیدپذیر برای پمپاژ آب به مخزن اهرمی در زمان‌های تقاضای کم انرژی و در دسترس بودن توان بالا استفاده می‌کند. زمانی که ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر کاهش یافته و تقاضا افزایش می‌یابد، آب ذخیره‌شده آزاد می‌شود و برای تولید نیرو از توربین‌ها عبور می‌کند.
 
این مفهوم جدید نیست و در دهه ۱۸۹۰ در ایتالیا و سوئیس استفاده می‌شد و در دهه ۱۹۳۰ در ایالات متحده و همچنین در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفته است. تا سال ۲۰۱۹، ظرفیت ذخیره انرژی آبی جهان ۱۵۸ گیگاوات بود.
 
برنامه‌های چین برای ذخیره سازی انرژی آبی
از سال گذشته، چین به دنبال بهره برداری از ذخیره انرژی آبی بوده است. بلومبرگ گزارش داد که اداره ملی انرژی این کشور (NEA) پتانسیل ذخیره انرژی آبی را ۶۸۰ گیگاوات تعیین کرده است. این کشور در چهاردهمین برنامه پنج ساله خود برای توسعه انرژی، که سه ماه پیش منتشر شد، اعلام کرد مقامات چینی برنامه ریزی کردند تا ۶۲ گیگاوات ذخیره انرژی هیدروژن تا سال ۲۰۲۵ عملیاتی شود و تا آن زمان کار برای ۶۰ گیگاوات دیگر نیز آغاز خواهد شد.
 
با ساخت بیش از ۲۰۰ ایستگاه آبی پمپاژ شده، شرکت ساخت و ساز نیرو در نظر دارد تا سال ۲۰۲۵ ظرفیت ترکیبی ۲۷۰ گیگاوات بسازد. این تصمیم چهار برابر برنامه پنج ساله است و می‌تواند ۲۳ درصد از تقاضا را برآورده کند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آدرس

تهران ، ميدان ونك ، خيابان ملاصدرا ، خيابان شيرازي شمالي ، خيابان دانشور شرقي، پلاك 23
صندوق پستي: 1477-19395

پست الکترونیک: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
كدپستي: 1991813941 

ارسال نظرات و پیشنهادات:این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
تلفن : 6-88604760

فكس : 88604829