فراخوان جذب سرمایه گذار برای طرح برقدار کردن چاهها و تلمبه های دیزلی آب کشاورزی

چاپ

اطلاعات کلی طرح:

 بنابر مفاد آخرین مصوبه شورای اقتصاد (مصوبه شماره 166305 مورخ 03/04/1398)، وزارت نفت به نمایندگی از دولت مجاز است تا سقف 1650 میلیون دلار یا معادل ریالی آن به نرخ سامانه نیما به سرمایه گذارانی که در طرح مذکور مشارکت می نمایند مطابق با متون قرارداد های مورد تایید نفت تا پایان سال 1410 مطابق ضوابط پرداخت نماید. در این مصوبه  تعداد 100 هزار حلقه تلمبه و چاه آب کشاورزی دیزلی برای برق دار شدن هدف گذاری شده است که سرمایه گذاران عامل صرفه جویی می توانند با بکارگیری انرژیهای تجدید پذیر (انرژی خورشیدی و انرژی بادی)، اتصال به شبکه سراسری برق و یا استفاده از موتورهای گازسوز(Gas Engine) اقدام به برقی کردن چاههای کشاورزی دیزلی دارای پروانه بهره برداری نمایند. پیش بینی می گردد درصورت اجرای کامل طرح و برق دار شدن 100 هزار حلقه تلمبه/چاه و با فرض مصرف متوسط نفت گاز سالیانه هر چاه کشاورزی به میزان 10 هزار لیتر، سالیانه حدود یک میلیارد لیتر نفت گاز در بخش کشاورزی جایگزین/صرفه جویی گردد. در این طرح از محل جایگزینی/صرفه جویی سوخت تحقق یافته ، حداکثر به مدت 8 سال به عاملان صرفه جویی مطابق با قرارداد و دستور العمل M&V بازپرداخت صورت می گیرد.

نحوه بازپرداخت به سرمایه گذاران:

متناسب با راهکارهایی که سرمایه گذاران برای برق دار کردن چاه ها و  تلمبه های آب کشاورزی انتخاب می نمایند و با توجه به میزان سوخت جایگزین/صرفه جویی شده، طی مدت 8 سال محدود به سال 1410 هجری شمسی ، مبالغی به عاملان صرفه جویی (سرمایه گذاران) به شرح جدول زیر پرداخت می شود.

ردیف

راهکار صرفه جویی

معیار بازپرداخت

برای هر لیتر نفت گاز صرفه جویی شده

مدت زمان بازپرداخت

1

استفاده از سلول های خورشیدی برای چاههای با اولویت فاصله بیش از 1 کیلومتر از شبکه اصلی برق

46 سنت

96 ماه

2

استفاده از توربین بادی برای چاههای با اولویت فاصله بیش از 1 کیلومتر از شبکه اصلی برق

46 سنت

96 ماه

3

استفاده از شبکه برق سراسری

19 سنت

96 ماه

4

استفاده از ژنراتور گازی در فاصل مناسب از شبکه گاز

32 سنت

96 ماه

 

روند اجرایی و سرمایه گذاران طرح :
شرکتهایی که متقاضی سرمایه گذاری در طرح می باشند، مطابق ماده 4 آئین نامه اجرایی ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، بایستی توسط معاونت برنامه ریزی وزارت نفت به نیابت از وزارت نفت تایید صلاحیت شوند.

مدارک لازم برای احزار صلاحیت به شرح ذیل می باشد.

شرکت های متقاضی می بایست مدارک فوق را برای مدیریت بهینه سازی در بخش صنعت شرکت بهینه سازی مصرف سوخت ارسال نمایند تا اقدامات لازم به منظور اخذ تایید صلاحیت انجام گردد.  سرمایه گذاران محترم برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره داخلی 3025 آقای مهندس یوسفی تماس حاصل نمایند.