میخواهید یک غذای گرم درست کنید. لیستی از مواد اولیه را دارید و میدانید کدام یک از ظروف را میخواهید استفاده کنید تا آن را تهیه کنید. دما و مدت زمان آشپزی را نیز میدانید، اما آیا میدانید زمانی که در حال پخت و پز هستید چگونه انرژی را صرفهجویی کنید؟
بیشترین استفاده بردن از حرارت باقیمانده، مقدار زیادی انرژی را صرفهجویی میکند.
هدف: کاهش مصرف الکتریسیته
اجاقهای آشپزی از جنس شیشه – سرامیک یکی از وسایل خانگی هستند که به نیروی زیادی برای انجام کار نیاز دارند. میانگین مصرف یک آشپزخانه با چهار اجاق بین 4500 تا 5000 وات در هر ساعت است.
میتوان مقدار زیادی انرژی را، بسته به نوع اجاق آشپزی شیشه - سرامیک که در آشپزخانه داریم، صرفهجویی نمود. برای مثال، اجاقهای آشپزی هالوژنه، گرمای را پس از اینکه خاموش شدند نیز در خود نگه میدارند. بنابراین اگر ما آن را زودتر خاموش کنیم، غذا همچنان به پخته شدن ادامه خواهد داد و میتوان در همین زمان در انرژی نیز صرفهجویی نمود.
در حال حاضر، نمونههای اولیهای در بازار وجود دارند که با 150وات در هر ساعت کار میکنند و میتوانند برای گرم نگه داشتن غذا استفاده شوند.
وسیله آشپزی در آشپزخانه :
وسایل آشپزی از دامنهای از مواد مختلف از قبیل فولاد ضدزنگ، آلومینیوم، چدن، یا حتی سرامیکها؛ ساخته میشوند. این مواد برروی طعم و عطر غذا و به خصوص روش گرم کردن آن اثر میگذارد. آنها چگونه میتوانند کارایی بیشتری داشته باشند.
اولأ، ته ماهیتابهای که میخواهید استفاده کنید باید کاملأ صاف باشد و نقص وایرادی نداشته باشد. وگرنه، منافذ هوا میتوانند تشکیل شوند که برروی فرایند گرم کردن اثر میگذارند و میتوانند سبب افزایش مصرف الکتریسیته شوند. هرچه ته ظرف سنگینتر باشد بهتر است، چرا؟ چونکه باعث توزیع بهتر گرما میشود.
سطح قابلمهها و ماهیتابهها باید بزرگتر از منبع گرمای مورد استفاده باشند، و نباید فراموش کنیم که درب را برروی آنها قرار دهیم. بدین طریق غذا سریعتر پخته میشود و صرفهجویی در انرژی به صورت کارآمدتری انجام میشود.
هالوژنها :
اجاق آشپزی هالوژنی میتوانند به محض روشن شدن گرما تولید کنند. سریع گرمشدن این ظروف، آنها را کارآمدتر کرده است.
از طرف دیگر، این سیستم آشپزی شامل یک گزینه خاموشسازی اتوماتیک است. چگونه کار میکند؟ اگر شما ماهیتابه را بردارید یا فراموش کنید که اجاق را خاموش کنید، سیستم فعال شده و مصرف انرژی را قطع میکند.
آیا میدانید که ...؟سرخ کردن یک فیله در یک آشپزخانه الکتریکی میتواند 082/0 کیلووات ساعت برق مصرف کند.
برچسبها: غذا- چگونگی صرفه جویی- کارایی انرژی